Blog

Undik vagy cukik a Szervmanók?

Undik vagy cukik a Szervmanók?

Az elmúlt napokban többször szembejött velem az undi szó. A testünkkel, szerveinkkel kapcsolatban, és a Szervmanókkal kapcsolatban is.

Így aztán kicsit elgondolkodtam a témán…

Játék…játék…játék …. mert boldog a gyerek, ha játszhat

Játék…játék…játék …. mert boldog a gyerek, ha játszhat

A héten fotózást tartottunk a parkban, ahol a Szervmanóink gyerekekkel együtt fényképezkedek.

Nagyon aranyosak, lelkesek voltak mind, mondhatom, szuper hangulatban telt el az a másfél-két óra. Gyerekekkel lenni mindig örömteli a számomra...

Mit üzen a nátha?

Mit üzen a nátha?

Elkezdődött az iskola, óvoda, és ilyenkor szokás szerint szép lassan megjelennek a „betegségek” is.  Egy kis nátha, egy kis orrfolyás, esetleg köhögés… és maradhatunk újra otthon, a jó meleg családi fészekben. Hogy tud ennek örülni a főnökünk! :)
De miről is szól a nátha? Mit mondanak erről a Szervmanók?

Miben mesterkednek az emberi szervek... avagy mit üzennek a Szervmanók?

Miben mesterkednek az emberi szervek... avagy mit üzennek a Szervmanók?

...Amit viszont szeretnének elmesélni, és el is mesélik, hogy az érzelmeinkkel milyen változást váltunk ki náluk. Mert minden Szervmanó érzékeny bizonyos érzelmekre, amit ha megélünk, akkor a Szervmanó legyengül, elszomorodik, vagy, ahogy a hétköznapokban ez megjelenik, esetleg lebetegszik.

A plüss maci rendhagyó alternatívái – a plüss Szervmanók

A plüss maci rendhagyó alternatívái – a plüss Szervmanók

A legtöbb kisgyermek imádja a plüss figurákat, mert jókat lehet velük játszani, lehet őket szeretgetni, babusgatni, gyömöszölni. Jó érzés hozzájuk bújni, ha anya nincs a közelben. Nem hiába lesz végül alvóka a kedvenc plüss állatkából. És hát valljuk be, sokan még felnőtt fejjel is elérzékenyülünk egy-egy valóban pihe-puha, édes kis szőrmók láttán. 

Mi köze az érzelmeknek az egészséghez?

Mi köze az érzelmeknek az egészséghez?

Neked fontos, hogy a gyermeked egészséges és boldog legyen? Nyilván a válaszod: igen. Kinek ne lenne fontos a gyermeke egészsége és boldogsága? És sokan úgy gondoljuk, mindent meg is teszünk ennek érdekében.

Ép lélekkel ép testet…

Ép lélekkel ép testet…

A napokban ráakadtam egy Dan Millman idézetre, miszerint: „Ha nem törődünk testünkkel, hol fogunk élni?” Azonnal a Szervmanókra gondoltam (jó, én majdnem mindig rájuk gondolok :), hiszen ők a mi testünkben élnek! Igen, vigyáznunk kell a testünkre, hogy a Szervmanóknak szuper lakhelye legyen!

Mókás játék az emberi test megismerése

Mókás játék az emberi test megismerése

Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor elkezd érdeklődni a saját teste iránt. Először csak a külső, látható szervek, érzékszervek mozgatják meg a fantáziájukat, de 3-4 éves korban már arra is kíváncsiak, mi történik odabent, milyen lehet odabent? Élvezettel, s egyfajta csodálattal nézegetik az erről szóló könyveket, figyelik a szívdobogást, a levegővételt, s jókat derülnek, amikor végiggondolják a táplálék útját a testben.

Plüss állatok után plüss Szervmanók a Tordasi Műhely falai között...  avagy… a Szervmanó-gyártás kulisszatitkai

Plüss állatok után plüss Szervmanók a Tordasi Műhely falai között... avagy… a Szervmanó-gyártás kulisszatitkai

Amikor felmerült bennem a plüss Szervmanók készítésének gondolata, azt sem tudtam, hol kezdjem. De azt tudtam, hogy csakis minőségi, egyedi terméket szeretnék létrehozni, amit évek múlva is nyugodtan gyömöszölhetünk, babusgathatunk, vagy akár ki is moshatunk, mert biztosak lehetünk benne, hogy semmi baja nem lesz...

1

 

Top