Rólunk írták

A Csupa Szív Magazinban megjelent rólunk, Szervmanókról, egy csupa szívvel, szeretettel teli cikk, melyet szeretettel ajánlunk minden kedves olvasó figyelmébe.


Hanula Erika írása:

„Úgy hiszem, amit megismerünk, ami ismerős és megszokott számunkra, arra jobban vigyázunk. Azzal törődünk, foglalkozunk vele, a szívünkön viseljük a sorsát. Ezért (is) tartom roppant fontosnak azt, hogy a gyerekek sokat legyenek a természetben, mert ha látják, tapasztalják, milyen egy erdő, milyenek az állatok, akkor sokkal nyitottabbak lesznek a környezetvédelemre. Akkor számukra kézzel fogható a környezet és annak a megóvása, nem pedig egy könyvben olvasott, elvont dolog. Nem egy reklámszlogen.
Ugyanez érvényes a saját testünkre is. Ha értjük, milyen folyamatok zajlanak le bennünk, ha tudjuk, mit teszünk magunkkal, ha egy liter kólát megiszunk vagy ha úszunk egy nagyot, akkor sokkal tudatosabban fogunk a testünkkel bánni. Ezt pedig nem lehet elég korán elkezdeni!...”

A teljes cikket ITT olvashatod 


 

Az alábbi kedves sorokat egy óvodapedagógus küldte nekünk E-mailben. Köszönjük, hogy megosztotta velünk Szervmanós élményeit, gondolatait!


„Mindannyian tudjuk, hogy kisgyermekkorban mennyire meghatározó, mennyire fontos mérföldkő a mozgásfejlődésben a testséma alakulása. Amikor az Édesanya gyermekével "ösztönösen" játszik Hol az orrod??! Hol az okos fejed?! stb. játékot, talán nem is sejti, mennyit segít gyermekének a testét azonosítani, felismerni. 

A külsőségek látszódnak, látja azt a gyermek a tükörben, ezáltal azonosítja önmagát. De vajon mi rejtőzik odabent?! Azon részei a testünknek melyeket nem látunk, egy sejtelmes, titokzatos világ lehet a gyermekek számára. Ebbe a világba kalauzol el minket az írónő, ezáltal ismerhetik meg a gyermekek közelebbről a belső szerveink működését, mibenlétét. 

A vicces, figyelemfelkeltő nevű Szervmanócskák saját maguk mutatkoznak be, mondják el hatásmechanizmusukat gyermeki egyszerűséggel. Nagycsoportos óvodásaimnak jómagam is rendszeresen olvastam fel belőle történeteket, melyeket érdeklődéssel, szájtátva hallgattak. Olyannyira felkeltette érdeklődésüket, hogy foglalkozás keretén belül, - a testünk témakörben, - több ízben előkerült a belső szervek témája. Szív Emma, Agy Antal v. a Tüdő "testvérek" neveit játék közben is hallottam felcsengeni. 

Nyugodt szívvel ajánlom azoknak a szülőknek a figyelmébe ezt a hasznos gyermekkönyvet, akik pszichológiailag, pedagógiailag helyesen alátámasztva, szakszerűen, ugyanakkor a gyermekek nyelvén szólva szeretnék bevezetni gyermekeiket a belső szervrendszerünk világába.” 

Krausz Nikolett óvodapedagógus, Budapest "A könyvet imádjuk - én is, és a 6 éves fiam is. Végre el tudja képzelni, mi történik a testében, amikor eszik, mi van a fejében, amivel gondolkodni tud. Sokat küzdöttem azért, hogy eleget igyon, de mióta megismerte Vilit és Palit, a két matrózt, örömmel mondja, hogy a kedvükért megitta az oviban az egész kulacs vizet. Nagyon várjuk a könyv folytatását!"

V. Klára, 6 éves kisfiú anyukája


 

A kislányunknak kétszer volt vesemedence gyulladása, reflux és hólyagműködési probléma miatt. Kontrollok, ultrahang, kórház, sokat kell innia, sűrűn pisilni, mindezt 5 évesen és éreztem, hogy sok... Rátaláltunk a Szervmanókra. Amikor először elolvastam neki a könyvet azt éreztem, hogy nagyon jó hatással van rá és megértette, hogy Vese Vilinek és Vese Palinak sok folyadékra van szüksége, mert akkor boldogok. Az ultrahang vizsgálaton végig mosolygott és mondta a Dr. Néninek, hogy megnézzük Cuki Cilit is, Ő a hasnyálmirigy? A Dr. Nő kérdezte Tőle, hogy honnan tudja, Viki mondta: a Szervmanókból. A plüss figurákat is nagyon szeretjük, mert cukik és jó puhák, remek alvótársak. Szív Emmánk és Cuki Cilink van, imádnivalóak. Nálunk nagy siker volt a könyv és a plüss Szervmanók is, köszönjük!

G. Valéria, 5 éves kislány anyukája" A Szervmanós könyv nagyon tetszik nekünk, meseformában megtudjuk, mit szeretnek a szervek, és hogy lesznek a testünkben egészségesek és boldogok. Könnyen megtanuljuk, milyen szerveink vannak, es hol találhatóak meg. Agy Antal a legjobb, mert neki van a legtöbb munkája, hiszen ő irányítja a többi szervünket a testünkben. De igazából mindegyik Szervmanó a kedvencünk!"

Viktor és Dominik, 6 éves ikerfiúk"Imádjuk a kis Szervmanókat! Játszva tanulhatják meg velük a gyerekek a szerveink funkcióit. Nagyon szeretjük a mesekönyveket. A kisfiam mindig kéri az esti mesét, és nagy öröm a Szervmanókról szóló történeteket olvasni…"

K. Nikolett, 5 éves kisfiú anyukája


 

Nagyon cuki kis könyv, a gyerekeim egyik kedvence és még az enyém is. Mese és tanulás egyben. Olivér kedvence Tüdő Jenő és Tüdő Benő. Áron Máj Mihályt kedveli, mert Ő a legnagyobb Szervmanócska. Lassan már rongyosra olvastuk. Várjuk a folytatást.

Sz. Éva, 4 és 6 éves kisfiúk anyukájaNagyon köszönjük a könyveket, a sztorikat! Számunkra a legnagyobb ajándék az volt, hogy a gyerekek ismét felfedezték mennyire fontos zöldségeket és gyümölcsöket enni, mert a szervmanóknak szüksége van rájuk. Kívánunk további sok sikert, várjuk a folytatásokat!

Gy. András, 2 éves Viki és 5 éves Angi apukája

 

Top