Az úgy kezdődött, hogy…

 

Sokan kérdezik, honnan jött a Szervmanók ötlete? Ehhez a gyermekeim – Levente és Dani – születéséhez kell időben visszamennem.

 

szabo-edina-szervmanok.png

Ekkor kezdtem ugyanis az egészséges életmóddal és a megbetegedésekkel foglalkozni. 

Egyre jobban érdekeltek az egészséggel-betegséggel kapcsolatos könyvek, tanfolyamok. Új kapcsolataim lettek orvosi körökből és a természetgyógyászat területéről egyaránt. Mind mélyebbre ástam magam a témában, hogy miért betegszünk meg? 

Lassan kibontakozott bennem egy kép arról, milyen nagy befolyással vannak a testünkre az érzelmeink. Lelkesen beszélgettem erről a családommal, barátaimmal és a gyerekeimmel is – nekik persze gyereknyelven próbáltam elmondani, hogyan tudnak minket megbetegíteni a lelki problémáink. 

Ekkor jött a gondolat, hogy mi lenne, ha a gyerekeknek már egészen pici korban elkezdenénk ezt tanítani. 

Korábban közgazdászként, marketingesként dolgoztam. Most úgy éreztem, végre itt az alkalom, hogy kipróbáljam magam egy olyan témában, ami igazán érdekel, amiben hiszek, s ahol ráadásul a korábban szerzett tudásomat, tapasztalataimat is mind hasznosítani tudom. 

És szépen lassan megszületett a Szervmanók ötlete. 

Gyermekeim sok hasznos kérdést vetettek fel a Szervmanók tervezgetése, alakítgatása során, ezzel is segítve mind kedvesebbé, szerethetőbbé, érthetőbbé válásukat. A Szervmanók a legfontosabb szerveink, akiket személyiséggel ruháztam fel, így akár egy 3 éves gyermek szintjén is el lehet magyarázni az adott szervünk mıködését, biológiai és érzelmi alapon egyaránt. 

A sors összehozott Kajor Évával, aki kisgyermekes anyukaként tökéletes választásnak tűnt a Szervmanók megrajzolásához. És a döntésem beigazolódott. Egyszerű, de kifejező, kedves, bájos kis manócsaládot alkotott, a valódi szerveink formáihoz igazodva. 

Így született meg a könyv, A Szervmanók titokzatos világa. 

Az első könyv elkészítésében szakmai segítséget nyújtottak: Dr. Vendrei Csilla belgyógyász, homeopátiás orvos, Barnai Roberto és az ő Szerv Atlasza, valamint Farkas József természetgyógyász.


A második kötet megalkotása során pedig nemcsak a Szervmanók csapata bővült, hanem a segítőké is.

A boldog, vidám, érzelmi többletállapotban élő Szervmanók személyiségének kialakításában Beda Boglárka, a Belső Megélések Rendszere oktatója volt a segítségemre, a kedvenc állatok összegyűjtésében, megálmodásában pedig Vári Hilda ajánlotta fel a közreműködését, mint pszichológus, humán és állat-konzulens illetve állati viselkedés elemző.

 

És hogy a Szervmanók még jobban szerethetők legyenek, plüss figurák formájában is elkészítettük Őket, a Tordasi Műhely segítségével, ahol megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő emberek dolgoznak. 

 

Szerencsére a férjem, a családom és a barátaim az első perctől támogatták az ötletet, és így vagy úgy, de segítettek a meg- valósításban. Hálás köszönet érte nekik! 

Kedves Látogató!
Most már csak Rád várnak a Szervmanók!
Olvasd el a könyvet, ismerd meg és szeresd őket!
Hiszen ők mi vagyunk!

Szép napot és vidám, boldog szervecskéket kívánok Neked szeretettel: 

Szabó Edina

 

Top